Ghidul complet pentru a face cel mai bun guacamole
On august 16, 2023 by ChestiiGuacamole a cucerit jumătate de lume înainte ca noi să fim conștienți de bogăția bucătăriei mexicane, chiar înainte de popularitatea Tex-Mex și, bineînțeles, înainte de obsesia milenară pentru avocado. Astăzi este ușor de găsit gata de consum în orice supermarket, dar este, de asemenea, ușor de preparat acasă.
Deși este ușor, este și complicat. Pentru început, nu există o rețetă unică nici măcar în cadrul propriei țări de origine, deși există un oarecare consens cu privire la cum ar trebui să arate un guacamole mexican autentic. Bineînțeles, noi, cei de acasă, putem respecta aceste canoane autentice sau ne putem permite anumite licențe pe placul nostru.
Cele mai bune ingrediente
Este clar că orice rețetă bună începe cu cele mai bune ingrediente brute pe care le putem găsi – sau pe care ni le putem permite. Guacamole-ul de bază necesită doar o mână de ingrediente, așa că este deosebit de important să nu ne zgârcim la calitate.
Avocado este, fără îndoială, protagonistul principal. Vă spunem aici cum să alegeți cel mai bun avocado de pe piață și câteva sfaturi despre cum să alegeți avocado gustos și copt. Întotdeauna este indicat să optăm pentru avocado național în sezon, care încă are sâmburele și care cedează ușor la atingere, dacă vrem să îl folosim imediat.
Ceapa este un alt ingredient esențial; poate fi o ceapă obișnuită, albă, mov sau de primăvară, tăiată fin și în bucăți uniforme, dar și în așa fel încât să nu dispară. Dacă ni se pare indigestă, o putem înmuia în apă foarte rece timp de câteva minute înainte de a o folosi, uscând-o bine după aceea. Sucul proaspăt de lămâie verde, care poate fi oricând ajustat după gust, este și el indispensabil, la fel ca și sarea.
Coriandrul proaspăt este, de obicei, un ingredient care nu lipsește din guacamole-ul clasic, deși generează atât de multe păreri contradictorii, încât multe persoane preferă să îl omită. Putem oricând să reducem cantitatea de coriandru și să îl tocăm fin, astfel încât să nu iasă în evidență. Să ne asigurăm că este foarte proaspăt, iar dacă ne place foarte mult, putem folosi și tulpinile, care au și mai multă aromă decât frunzele.
Ardeii iuți, jalapeńo și tabasco pot fi folosiți mai liber. Ardeii iuți Serrano – verzi – sunt foarte populari, deși ardeii iuți jalapeńo sunt mai ușor de găsit. Tabasco este mai puțin tradițional, deși are o mulțime de fani, mai ales în rândul iubitorilor de condimente. Usturoiul este mult mai dispensabil și poate lăsa prea multă aromă; este indicat, totuși, să se îndepărteze germenii și să fie tocat foarte fin.
Folosirea sau nu a roșiilor în rețeta tradițională ar putea da naștere la lungi dezbateri. Deși unii mexicani preferă să o omită pentru că poate face ca amestecul să devină apos și să se întunece, mulți o apără ca fiind esențială. Ea nu ar trebui niciodată să denatureze avocado; cel mai bine este să îl decojiți și să îi îndepărtați pulpa și să optați pentru exemplare nu prea coapte.
Pentru cei mai puțin puriști: roșiile uscate în ulei previn această întunecare și adaugă un plus fantastic de aromă; iată rețeta detaliată a acestei versiuni, cu suc de lime și ardei iute măcinat.
Cea mai bună rețetă de guacamole mexican
Ingrediente
- 4 porții
- Avocado de mărime medie, la vârf de maturitate – 2
- Ceapă sau ceapă de primăvară – 100 g
- Ardei iute Serrano – 1
- Ardei Jalapeño (opțional) – 1
- Coriandru proaspăt (frunze, cantitate opțională) – 20
- Suc de lămâie verde – 1
- Sare după gust
Cum se prepară guacamole
Dificultate: Medie
Timp total
15 m
Mod de preparare
15 m
Tăiați ceapa în brânza fină. Procedați la fel cu ardeii jalapeńo. Se scot roșiile în apă clocotită timp de 20-30 de secunde și se răcesc în apă cu gheață pentru a opri fierberea. Se decojește, se taie în două, se îndepărtează semințele și se taie pulpa în cuburi mici sau mirepoix.
Tăiați fin frunzele de coriandru spălate și uscate cu un cuțit ascuțit, glisând marginea astfel încât tăietura să fie curată și produsul să nu fie zdrobit. Tăiați lămâia verde în două și stoarceți sucul dintr-o jumătate, rezervând cealaltă jumătate pentru un alt preparat.
Tăiați avocado în două și îndepărtați sâmburii. Scoateți pulpa, puneți-o într-un bol mare și zdrobiți-o cu o furculiță. Adăugați toate ingredientele pregătite. Se condimentează după gust și se servește cu nachos sau chipsuri de tortilla.
Lasă un răspuns