Nu faceți din struguri doar un ritual de trecere în noaptea de Anul Nou: iată cum să profitați la maximum de proprietățile lor
On august 16, 2023 by ChestiiMâncatul a 12 struguri de Anul Nou, la miezul nopții de 31 decembrie, este o tradiție care s-a răspândit și în alte țări. Vă spunem cum este indicat să îi mâncați pentru a profita la maximum de proprietățile lor.
Ce ne oferă cei 12 struguri de Revelion
Strugurii de Revelion sunt o rație de fructe care ne oferă carbohidrați de calitate în cantități importante, precum și o cantitate considerabilă de fibre, potasiu, apă și, într-o măsură mai mică, vitamina C, fier, calciu și vitamine din grupul B.
Este un fruct foarte sățios, o sursă de polifenoli cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare în organismul nostru, de care, fără îndoială, putem profita la maximum dacă îi consumăm corespunzător.
Cel mai bun mod de a profita de beneficiile lor
Pentru acest sfârșit de an, putem găsi struguri în diferite formate: fie proaspeți, neprelucrați sau decojiți, fie decojiți, ambalați sau chiar la conservă.
Pentru a profita la maximum de conținutul de fibre și de compușii antioxidanți ai strugurilor de Revelion, recomandăm să alegem strugurii cu pieliță și sâmburi, deoarece acestea sunt porțiunile din fruct cu cea mai mare concentrație de carbohidrați nedigerabili.
În acest fel, strugurii de Revelion vor avea un indice glicemic scăzut și vor aduce mari beneficii organismului, oferind, de asemenea, o proporție ridicată de antioxidanți.
De asemenea, dacă reușim să consumăm fructele proaspete și din ciorchine, mai ales dacă sunt proaspăt recoltate, acestea reprezintă o opțiune mult mai eficientă pentru obținerea de polifenoli, vitamine și diverse minerale.
Bineînțeles, vă sfătuim să nu consumați struguri la conservă sau struguri în sirop pentru cina de Revelion de la miezul nopții, deoarece aceștia au o mulțime de zaharuri adăugate și mai puține fibre decât alternativele proaspete, fără coajă și fără pieliță.
Prin urmare, este indicat să consumați 12 struguri proaspeți în această noapte de Anul Nou, cu coajă și sâmburi, dacă este posibil din racem, după o spălare adecvată în prealabil.
Lasă un răspuns